Affirmatiekaarten

Er zijn van die dagen (of periodes) waarin negatieve gedachten lijken te overheersen.
Door negatief te denken, nodig je helaas ook veel negativiteit uit in je leven. Een neerwaartse spiraal ligt dan op de loer.

Soms heb je moeite om een negatieve gedachte om te buigen naar een betere gedachte. De ‘juiste’ gedachte lijkt niet in je op te komen.

Trek dan eens een affirmatiekaart!
Een affirmatie is een positieve gedachte. Hoe vaker je die positieve gedachte herhaalt, hoe meer je die gaat geloven – en dus hoe meer die positieve uitspraak waarheid zal worden!

Met behulp van affirmaties kun je al die onzekerheden van je af schudden.
Je herprogrammeert jezelf eigenlijk op een positieve manier. 

Je zult merken dat deze affirmatiekaarten jou precies het juiste inzicht geven, die jij op dit moment nodig hebt om je weer goed te kunnen voelen.

Een affirmatie is een gedachte waarmee je jezelf kunt “programmeren”. Zowel positief als negatief.
Het woord komt van het Latijnse  ‘affirmare’ wat versterken of bekrachtigen betekent. Affirmaties zijn dus versterkende, bekrachtigende gedachten. 

Met negatieve gedachten “vergiftig” je jezelf, want je lichaam reageert op die negatieve signalen uit je brein door de lichaamscellen om te zetten zoals jij ze programmeert.
Een voorbeeld: “Dat kan ik niet eten, daar wordt ik dik van”.
Doordat jij die gedachten hebt, geven je hersens de signalen aan je lijf om van dat eten dik te worden. Je wórdt dus ook echt dik, simpelweg omdat jij die opdracht aan je lijf geeft.
En daardoor ga je die negatieve gedachte ook nog eens geloven. Door negatief te denken heb je per ongeluk een vicieus cirkeltje gecreëerd…

Wanneer je positieve affirmaties inzet, programmeer je jezelf op een opbouwende manier.

Affirmatiekaarten helpen jou om negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten, zodat je meer blijdschap in je leven kunt ervaren.
Een affirmatiekaart is een mooi hulpmiddel om je zelfverzekerd te voelen.

Thema’s van de verschillende sets

Affirmaties uit de Vrouwenpower-set herinneren je eraan goed voor jezelf te zorgen, goede voeding te eten en niet zulke strenge gedachtes tegen jezelf te hebben.

De affirmaties uit de Mindful Ouderschap-set moedigen je aan om bewust te genieten van je kinderen, een unieke band met ze te scheppen. Maar ze bevestigen je ook dat het oké is om je emoties te mogen uiten, want dat hoort er ook gewoon bij.
De affirmaties voor kinderen helpen jouw kind om zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten, maar ook om de wereld te ontdekken. Je kunt de kaarten gebruiken om een gesprek met je kind over bepaalde onderwerpen te hebben.

Heel bijzonder zijn de affirmatiekaarten voor zwangerschap en bevalling
De zwangerschap is zowel mentaal als fysiek een uitdagende tijd. Er gebeurt heel veel met je lijf, maar ook ín je leven. De affirmatiekaarten helpen je om van je groeiende lijf te blijven houden, maar ook om je veranderende leven te accepteren.
In deze set zitten ook affirmaties die je kunt gebruiken voor de bevalling (of de mentale voorbereiding ervan). 

Als je pas bevallen bent, staat je wereld op zijn kop. Positief natuurlijk, want je prachtige baby is net geboren.
Maar het is ook een uitdagende tijd. Wéér wennen aan je veranderde lijf, maar ook wennen aan je baby. En wat dacht je van borstvoeding, slapeloze nachten, en het feit dat je eigenlijk nergens aan toe komt –  behalve knuffelen met je baby en het verzorgen van je moppie. 
Speciaal voor alle pasbevallen moeders is deze prachtige set gemaakt, met bemoedigende en geruststellende woorden.
Een absolute kraamcadeau-tip!

Soorten affirmatiekaarten

Vrouw zijn kan onnodig ingewikkeld zijn. Voel je zelfverzekerd met deze kaarten.​

Met volle aandacht bij je kinderen zijn is soms lastig.

Deze kaarten geven je hints.

Laat je kind een kaart trekken en help zijn of haar zelfvertrouwen te ontwikkelen, door er een gesprek over te hebben.

Een positief steuntje in de rug voor tijdens de zwangerschap & bevalling.

De kraam- en babytijd is een uitdagende tijd.
Deze affirmatiekaarten helpen je om goed voor jezelf te zorgen deze fase.